30 Eylül 2014 Salı

The Conjuring




The Conjuring:

Korku filmleri arasında bir film var ki konusunun dayandığı olaylar birçok kaynak tarafından doğrulanmış gibi gözüküyor. Filmde geçen olaylarla ilgili okumalar yaptığımız zaman Warren ailesinin paranormal olaylarla ilgili gerçek bir ünü olduğu açık
. Bu ünü kazanmak için de büyük çaba sarf etmişler. Birçok gizemli olayı birlikte çözen ailenin araştırmasını yürüttüğü en önemli olaylardan biri olarak görülen Perron ailesinin başına gelenler ise The Conjuring filminin konusunu oluşturuyor.


Ed Warren bir konuşmasında İblis faaliyetinin üç aşamasından bahsetmiştir bunlar;

İstila…Fısıltılar, ayak sesleri, başka bir varlığı hissetme ve ardından ikinci aşamaya geçiş,
Baskı…Kurban bir dış güç tarafından hedef alınır…
Bu güç onun iradesini paramparça ederek üçüncü ve son aşamaya gelmesine neden olur…Ele geçirme.“

Warren’lerin filmde olduğu gibi paranormal olaylar sırasında çevrede bulunan veya direkt olarak kötü ruhlarla etkileşim içinde olduğunu düşündükleri gerçek bir odaları var. Bu oda ilerleyen zamanlarda müze olarak da kullanıma açılmış.
Filmin yönetmeni James Wan da Warren’lerin sıkı bir hayranıymış. Bu konuda “Her zaman Warren çiftinin çok büyük bir hayranı olmuşumdur. Onlara hakikaten hayranım. Teknik donanımlarla, kanıtları filme ve ses kasetlerine kaydederek modern dönem tarzındaki hayalet avcılığının öncülüğünü yapmışlardır. Böylesine çok hikaye, kitap ve filme öncülük etmiş oldukları için, araştırdıkları ailenin evi kadar kendilerinin de hikayenin odağı oldukları bir film yapmak gerçekten harikaydı.” diyerek onlara ve araştırmalarına olan hayranlığını hem dile getiriyor hem de aynı zamanda hayranı olduğu ikiliye filmiyle bir saygı duruşunda bulunuyor.
Ed Warren 2007 yılında hayatını kaybetmiş ancak eşi Lorraine Warren hala hayatta. Filmle ve olaylarla ilgili fikirlerini filmin yönetmeni James Wan’la birlikte değerlendirmiş.
Yaşanmış olayları dinleyince inanmak yada inanmamak size kalmış ancak, etkilenmemek elde değil. Etkilenenlerden biri de filmin başrol oyuncusu Vera Farmiga olmuş. Farmiga “Senaryoyu araya zaman koyarak okudum çünkü çok yoğun hisler yaratıyordu: Dehşet, korku, şok. Evde okumak istemedim. Kendi açımdan en güvenli şeyin onu başka bir yerde ve gündüz okumak olduğunu tahmin ettim.” diyor. Ancak bununla da kalmıyor ve  “Dizüstü bilgisayarımı açtığımda ekranda boydan boya uzanan beş tırmık izi vardı. Bunun açıklamasını bilmiyorum. Bildiğim şey, bilgisayarımı düşürmediğim ve çocuklarımın da onun üzerine basmış olmadıkları… bunun üzerine dizüstümü kapattım, kenara koydum ve sonra aklım başımdan gitti.” diyor. Sonuçta böyle bir karakteri canlandırabilmek için bir nebze de olsa hem gerçek olaylara hem de filmini kendini kaptırması gerekiyor gibi gözüküyor. Ancak, Warren’ların filme çekilen tek davaları bu değil. Warren’ların en bilinen iki davasından biri olan Amityville olayı da iki kez beyazperdeye uyarlanmış. The Conjuring, Warren ailesinin içinde bulunduğu paranormal olaylarla ilgili çekilen ne ilk ne de son film. Gerçek olaylardan uyarlandığını söyleyen pek çok korku filmi daha çekilecektir buna eminim. Ama bunların hangileri gerçekten gerçek!


Bu videoda gerçek Lorraine Warren ve meşhur odayı görebilirsiniz.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder